Taidetta kuviin: testaa näitä sovelluksia

Nämä kolme hupaisaa ohjelmaa antavat kuvillesi ja videoillesi aivan uuden ilmeen.

Teksti: Tapio Berschewsky

Kuluneen vuoden aikana olet ehkä nähnyt hienoja maalauksellisia kuvia tuttujesi someprofiileissa, tai ihmetellyt miten osa heistä on kasvattanut koiran korvat. Hauskojen kuvien taustalla ovat helppokäyttöiset kännykkäsovellukset Prisma ja Snow, jotka hyödyntävät viimeisintä tekniikkaa kuvien muokkaukseen. Artisto-sovellus puolestaan lisää Prisman tuomia ominaisuuksia videokuvaan.

 

prisma

Prisma

Helppokäyttöinen Prisma on sovellus, joka tekoälytutkimuksen saavutusten avulla muuttaa valokuvia maalausten näköisiksi. Se on vähän kuin Instagram filttereineen, mutta filtterit ovatkin erilaisten taiteilijoiden maalaustyylejä. Toisin kuin aiemmat samaan tekniikkaan pohjautuvat sovellukset, Prisma on erittäin käyttäjäystävällinen. Ota vain kuva ja valitse sitten millä tyylillä haluat sen piirrettäväksi. Tyylejä on erittäin monia erilaisia, ja Prisma taikoo kuvasta kuin kuvasta jotain arvaamatonta ja hauskaa.

Lataa Prisma tästä Androidillesi

Lataa Prisma tästä iPhonellesi

 

snow

Snow – Selfie, Motion Sticker

Snowlla voit luoda kuviisi uuden hauskan ilmeen lisäämällä itsellesi erilaisia piirteitä ja lopulta leimaamalla kuvaan tai videoon hauskoja tarroja. Snown käyttämä kasvojentunnistus on tarkkaa, ja se lisää piirteet suoraan oikeisiin kohtiin, jopa videota ottaessa. Tyypillisiä Snow-temppuja on muuttaa omat kasvot vaikkapa koiran kasvoiksi tai käkikelloksi tai lisätä niihin tribaalimeikit,  mutta Snown työkalupakissa on kymmeniä erilaisia toinen toistaan huvittavampia temppuja. Sillä voit esimerkiksi myös helposti vaihtaa kahden ihmisen kasvot keskenään.

Lataa Snow Selfie Motion Sticker tästä Androidillesi

Lataa Snow Selfie Motion Sticker tästä iPhonellesi

 

artisto

Artisto

Snow osaa videon, mutta Prisma ei. Prisman kehittäjä on lisäämässä sovellukseensa video-ominaisuuksia, mutta voit ottaa varaslähdön Artiston avulla. Artisto käyttää samoja tekniikoita tehdäkseen lyhyistä maksimissaan 10 sekunnin videoista maalausten näköisiä. Myös se osaa monta erilaista tyyliä ja on helppo käyttää. Ota video ja valitse tyyli ja ohjelma tekee loput puolestasi. Prisman kauniisiin kuviin verrattuna Artiston videot ovat tarkkuudeltaan aika matalia, mutta niitä on silti hauska tehdä ja katsella. Artisto on myös tämän kolmikon epävakain sovellus ja lopetti toimintansa pari kertaa testailun aikana.

Lataa Artisto tästä Androidillesi

Lataa Artisto tästä iPhonellesi