Vauhtia töissä ja vapaalla

Jouko Näätänen on 70 ihmisen esimies ja innokas motocross-harrastaja. Käyttöpalveluiden johtaja viihtyy työssä, jossa saa sekä vastuuta että vapautta.

Teksti: Riikka Hollo, kuvat: Paula Virta

 

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

6.30

“Herään kotonani Nurmijärvellä ja pikaisten aamutoimien jälkeen vien lapset päiväkotiin ja lähden ajelemaan koti Helsinkiä. Aamukahvia juodessa luen päivän ensimmäiset sähköpostit ja 40-50 minuutin työmatkan hyödynnän usein puhelinpalavereihin.”

 

08.00­–9.00

“Työskentelen joko Kalliossa Elisa Appelsiinin tiloissa tai Elisan pääkonttorilla Pasilassa. Tyypillistä työpäivää ei ole, ainoastaan se on vakio, että palavereja on paljon. Minulla on 70 alaista ja myös HR-asiat työllistävät aika ajoin. Käyttöpalvelut koostuvat kuudesta eri tiimistä, jotka vastaavat asiakkaasta riippuen muun muassa IT-ulkoistuspalveluiden palvelutuotannon toisen asteen tuesta, palvelinten-, sovellusten ja verkkolaitteistojen ylläpidosta ja valvonnasta sekä päätelaitteiden elinkaaren hallintapalveluista ja pilvipalveluiden tuki- ja ylläpitotoiminnoista.”

 

Elisanet_elisalainen_jouko_naatanen_MG_8105

 9.00–11.00

“Palaveri esimiesten ja tuotantopäälliköiden kanssa. On kiinnostavaa olla mukana erilaisissa kehityshankkeissa ja projekteissa. Tykkään vastuusta ja samalla vapaudesta, jonka tämä työ mahdollistaa. Matkustan työn puolesta  ainoastaan Nurmijärvi-Pasila-Kallio väliä ja etäpäiviä pidän harvoin. Viihdyn työssäni tosi hyvin.”

 

Jouko_pallo

divider-grey

Kuka hän on?

Jouko Näätänen, 36. Käyttöpalveluiden johtaja. 7 vuotta Elisa Appelsiinilla. Koulutus: Tietotekniikan mekaanikko. Perhe: Vaimo, 5- ja 6-vuotiaat tyttäret sekä 13-vuotias poika. Harrastukset: Motocross.

divider-grey

 

11.00–12.00

Lounas. “Syön lounaan yleensä Kalliossa, joko työpaikalla tai lähellä sijaitsevissa lounasravintoloissa. Lounasaika on oma hetki, joka katkaisee päivän sopivasti.”

 

12.00–16.00

“Kehityshankkeiden ja projektien eteenpäin viemistä, palavereja ja työkavereiden kohtaamista. Opiskelen työn ohella Elisa Jet -johtamisen erikoisammattitutkintoa. Tutkinto antaa uusia eväitä muun muassa strategiseen johtamiseen, oman johtajuuden kehittämiseen ja henkilöstöjohtamiseen. Ylläpidän ammattitaitoani myös lukemalla paljon.”

 

Elisanet_elisalainen_jouko_naatanen_MG_7830

16.00–21.00

“Lähden työpaikalta yleensä puoli neljän ja viiden välillä, tilanteesta riippuen. Illat kuluvat perheen ja motocrossin parissa, olen ollut motocrossin aktiiviharrastaja kolme vuotta. Minulle työ- ja vapaa-ajan erotteleminen ei tuota ongelmaa, sillä en ole  “kahdeksasta neljään -ihminen”. Joustan tarpeen mukaan ja hoidan työasioita mistä milloinkin. Parasta Elisa Appelsiinilla työskentelyssä on hyvä tekemisen meininki ja mukavat työkaverit.”

 

Lue myös Omaguru-asiantuntijana työskentelevän Esko Halttusen uratarina.