6 viihdyttävää sovellusta reissuun

Reissuun lähdössä? Testasimme kuusi sovellusta, joiden avulla koko perheen matkanteko on viihtyisämpää. Sovellukset toimivat myös ilman datayhteyttä. Lataa etukäteen.

Teksti: Noora Valkonen

1. Kapun metsä: Digilelu taaperoille

Kapu vie lapsen viihdyttäville metsäretkille, tutustumaan luontoon ja eläimiin. Digitaalinen leikkiminen on helppoa: lapsi saa oivaltaa ja tutkailla juuri niitä asioita, jotka häntä itseään kiinnostavat. Kapun metsä ei ole peli siinä mielessä, että siinä pitäisi edetä vaikeustasoja tai kilpailla kenenkään kanssa. Se on tarkoitettu puhtaasti leikkimiseen.

Sovelluksessa saa napauttamalla tulikärpäset saa hohtamaan pimeässä. Sieniä voi poimia koriin tai auttaa lintuäitiä syöttämään poikasiaan. Näytölle ilmestyvä iloinen aurinko kertoo tehtävän onnistumisista. Kapun metsää ei turhaan ole luonnehdittu digitaaliseksi lelulaatikoksi täynnä hymyä.

Pelin saa suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja saksaksi. Käyttöliittymä on vaivaton, grafiikka ihastuttavaa. Hinta: 2,29€

Toimii myös ilman nettiyhteyttä.

iOS

Android

2. Ekapeli Alku: lukutaitoa eskarilaiselle

Ekapeli on viihdyttävä pelisarja lukutaidon opetteluun. Se on tehokas apu myös niille lapsille, joilla on vaikeuksia lukemisen opettelussa.

Ekapeli Alku on suunnattu esikouluikäisille ja ykkösluokkalaisille. Siinä opetellaan kirjaimia, tavuja ja sanoja. Lapsen kiinnostus pysyy yllä pelillisten tapahtumien ansiosta. Veikeä sammakko ohjaa eteenpäin ja kukissa olevia kirjaimia voi yhdistää oikeaan äänteeseen. Peli palkitsee lapsen valitsemalla hänelle sekä osaamista vahvistavia että haastavia äänteitä. Selkeä käyttää, kunhan lapsen opastaa alkuun.

Ilmainen peli on kehitetty Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella. Toimii myös ilman nettiyhteyttä.

Android

iOS

Windows

3. Palapeli: 500+ kappaletta: Tavoitteellista puuhaa koululaisille

Helposta palapeli-sovelluksesta löytyy lukuisia kuvavaihtoehtoja, muun muassa tunnetuista taideteoksista ja merimaisemista. Palapelin haastavuuden tason voi määrittää itse päättämällä palasten määrän. Jos valmiit kuvat alkavat kyllästyttää, palapelin voi tehdä myös omasta valokuvasta.

Ilmainen. Toimii myös ilman nettiyhteyttä, kun lataat etukäteen pelin.

iOS

4. Badland: Seikkailupeli koululaisille

Palkittu Badland ihastuttaa omaperäisellä, satumaisella maailmallaan. Tasohyppelypelin pelaaminen on kohtuullisen yksinkertaista: örkkimäisen otuksen tavoitteena on edetä metsän siimekseen, ratkoa haasteita sekä väistellä erilaisia esteitä. Haasteet vaihtelevat, joskus onnistuminen on kiinni vain refleksistä. Vaivaton pelata.

Hinta: 0,99 €. Sisäisiä ostoja. Toimii myös ilman nettiyhteyttä.

Android

iOS

5. Adult Coloring Book: Värityskirja aikuisille

Jos arkielämä on hektistä, aikuisten värityskirja on riittävän erilaista reissuviihdettä. Sovelluksen avulla värityskirja on helppo ottaa matkalle mukaan, eikä väritettävä lopu: On eläimiä, kukkia ja mandaloita, joiden muodot viehättävät. Ruudun napsauttamiseen tarkoitettu kosketusnäyttökynä on hyödyksi. Omat teokset voi jakaa vaikka sosiaalisessa mediassa.

Ilmainen. Toimii myös offline.

iOS

6. Sanaristikko & kuvat: Aivojumppaa senioreille

Sanaristikko on koukuttava klassikko. Tässä sovelluksessa ideana on täyttää ristikkoa kuvien perusteella. Kirjainvaihtoehdot ovat tarjolla valmiina. Rivin täyttämistä voi helpottaa lisäämällä pelaamisessa kertyneillä pisteillä sanoihin kirjaimia tai poistamalla niitä. Joissain kuvissa riittää pähkinää purtavaksi, mutta tasolta toiselle pääsee kuitenkin etenemään melko helposti.

Ilmainen. Toimii myös offline.

iOS