Windows 10 käytössä – Kuinka varmuuskopioin tietoni?

Jotta tärkeät tiedostot varmasti säilyvät esimerkiksi tietokoneen vioittuessa tai kadotessa, on varmuuskopiointi tärkeää. Varmuuskopioiden avulla tietosi pysyvät tallessa, ja voit siirtää ne tarvittaessa uuteen koneeseen. Omaguru neuvoo, kuinka varmuuskopiointi onnistuu Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Useimmalla Windows 10 -käyttäjällä on käytössä Microsoft-tili, joka on luotu esimerkiksi tietokoneen käyttöönoton yhteydessä. Tili on yleensä hotmail.com- tai live.com-päätteinen sähköpostiosoite. Microsoft-tilin mukana saa automaattisesti käyttöön Onedrive-tallennustilan, mikä mahdollistaa samojen tiedostojen käsittelyn usealla eri laitteella.

Windows 10:n resurssienhallinnasta löytyy Onedrive-kohta, josta pääset kirjautumaan Microsoft-tilisi tunnuksilla. Kirjauduttuasi palveluun avautuu kansio, jonka tiedostot latautuvat automaattisesti pilveen. Tallennustilaa on uusissa tileissä vakiona 5gb, joka ei riitä useimpien koneiden kaikkien tiedostojen varmuuskopiointiin. Lisätilaa voi kuitenkin palvelussa tarvittaessa ostaa.

Mikäli haluat ottaa varmuuskopion koko koneesta, onnistuu sekin. Varmuuskopio on tällöin hyvä ottaa ulkoiselle tallennusvälineelle, eli muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Tietokoneen asetuksista löytyy kohta ”Varmuuskopio”, jolla määritetään, mistä varmuuskopiot otetaan ja mihin varmuuskopiot säilötään. Asetuksista voi valita automaattisen varmuuskopioinnin, tai sen voi tehdä manuaalisesti haluamanaan ajankohtana.

Mikäli varmuuskopioiden tekeminen ei onnistu, Omaguru suosittelee kääntymään asiantuntijan puoleen.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni.

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Eikö laitteesi löydä wlan-verkkoa? Omaguru neuvoo