Windows 10 -käyttöjärjestelmä käytössä, eikä netti toimi? Tee näin.

Windows 10:n päivitykset ovat viime viikkoina aiheuttaneet useilla käyttäjillä ongelmia internet-yhteyksien toiminnassa. Pahin piikki ongelmien esiintymisessä on jo takana, mutta osa Windows 10:n käyttäjistä voi vielä törmätä ongelmiin. Omaguru neuvoo, kuinka toimia.

Kyseinen ongelma ilmenee yleensä niin, että mahdolliset muut samaa nettiyhteyttä käyttävät laitteet yhdistyvät nettiin normaalisti, mutta Win 10 -tietokone ei. Jos tietokoneesi tehtäväpalkista löytyvän verkkoyhteyden kuvakkeen päällä on keltainen kolmio ja huutomerkki, ja hiiren vieminen ko. kuvakkeen päälle tuo esille tekstin ”Ei internetyhteyttä”, voi ongelmasi johtua juuri Windows-päivityksen aiheuttamasta ongelmasta.

Microsoft on julkaissut ongelman korjaavan päivityksen, mutta haasteena on se, ettei kone pääse lataamaan päivitystä, kun netti ei toimi. Tilapäisen avun tilanteeseen tuo yleensä koneen oikeaoppinen uudelleenkäynnistys, joka onnistuu klikkaamalla Windowsin aloitusvalikon virtanappikuvaketta ja valitsemalla vaihtoehto ”Käynnistä uudelleen”. Olennaista on koneen uudelleenkäynnistys sammuttamisen sijaan, sillä koneen sammuttaminen ei Windows 10:n uusista ominaisuuksista johtuen enää toimi teknisesti samoin kuin uudelleenkäynnistys.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen koneen nettiyhteys yleensä toimii ainakin tilapäisesti. Tämä yleensä riittää päivityksen lataamiseen, jos koneen päivitykset toimivat muilta osin asianmukaisesti. Ongelman toistumisen pystyy ehkäisemään kytkemällä Windowsin virranhallinta-asetuksista nopeakäynnistystoiminto pois päältä ja käynnistämällä kone sen jälkeen edellä kerrotulla tavalla uudelleen. Tämä saattaa hidastaa koneen käynnistymistä hieman, mutta yleensä kyse on vain muutamista sekunneista. Toiminnon kytkeminen pois voi korjata yhteysongelman lisäksi myös muita ongelmia, kuten ajoittaisen tehtäväpalkin kuvakkeiden toimimattomuuden.

Jos neuvottu uudelleenkäynnistäminen ei korjaa ongelmaa, Omaguru suosittelee asiantuntijan puoleen kääntymistä.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Jan Lågland.

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Eikö laitteesi löydä wlan-verkkoa? Omaguru neuvoo