Kuinka yhdistää tulostin tietokoneeseen?

Tulostimen valmistajia ja asennustapoja on monia. Tulostimet on mahdollista yhdistää koneeseen niin USB-kaapelilla kuin langattomalla yhteydellä, tai näiden tapojen yhdistelmällä. Tällöin tulostimen voi kytkeä tietokoneeseen kaapelilla, ja jakaa sitä kautta tulostimen samassa verkossa toimiville laitteille.

Helpoin tapa aloittaa on kytkeä tulostin USB-kaapelilla kiinni koneeseen ja katsoa, tunnistaako tietokone tulostimen. Jos tietokone ei tunnista tulostinta, varmin tapa korjata ongelma on etsiä ja asentaa kyseiselle tulostinmallille sopivat ajurit valmistajan nettisivuilta. Monissa tulostimissa on myös asennusohjelma, joka opastaa tulostimen asentamisessa langattomaksi.

Ajuri on niin sanottu ohjekirja, joka opastaa konetta käyttämään laitetta oikein. Ajurin lataamisessa olennaista on tietää oman käyttöjärjestelmänsä malli ja versio, esimerkiksi Windows 10, 64 bit. Nämä tiedot voi tarkistaa koneen Käynnistä-valikon Ohjauspaneelin kohdasta ”Järjestelmä”.

Jos tulostin halutaan yhdistää koneeseen langattoman verkon välityksellä, onnistuu sekin Käynnistä-valikon kautta. Tällöin valitaan kohta ”Laitteet ja tulostimet”.

Mobiililaitteet, kuten puhelimet ja tabletit, tarvitsevat tulostimen valmistajan tarjoaman sovelluksen yhdistyäkseen tulostimen. Usein nämä sovellukset ovat mallikohtaisia, joten etsi laitteesi sovelluskaupasta tulostimeesi sopiva sovellus, ja asenna se.

Jos tarvitset apua tulostimen asennuksessa, sen asetuksissa tai sen jakamisessa muille laitteille, Omaguru suosittelee ottamaan yhteyttä asiantuntijaan.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Tomi Isohanni

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Täältä löydät verkkolaitteet kotiin, mökille tai vaikkapa autoon