5G Kotinetillä pelaaminen ei enää töki Jylhän perheessä

5G Kotinetti toi vantaalaiseen kotiin jopa 850 Mbit/s -latausnopeudet. 5G Kotinetillä pelaaminen nosti kokemuksen uudelle tasolle, eikä Jylhän nelihenkisessä perheessä kukaan enää tipu verkosta huonojen yhteyksien vuoksi.

Teksti: Hanna Kangasniemi Kuvat: Meeri Utti

Jylhän perheessä innostuttiin, kun he kuulivat mahdollisuudesta saada Elisan 5G Kotinetti  ensimmäisenä vantaalaisena perheenä.

“Meidän lapset, Jasmin, 23, ja Jimi, 16, harrastavat aktiivisesti verkossa pelaamista. Mikään ei pelatessa harmita niin paljon kuin pätkivä peli”, kertoo Petteri Jylhä, 49, Vantaan Rekolassa sijaitsevassa omakotitalossaan.

Elisan 5G Kotinetti Vantaalla
Petteri ja Jasmin valitsevat Mimosa-koiran kanssa katsottavaa Netflixistä. Verkko ei enää ruuhkaudu nelihenkisen ja nelikoiraisen perheen talossa.

Valkoinen, tiiliverhoiltu kaksikerroksinen talo sijaitsee idyllisellä omakotitaloalueella. Perheen äidin, Nina Jylhän, lapsuudessa se oli vielä pelkkää kesämökkialuetta.

“Vanhempani rakensivat ensin mökkitontillemme talon ja me tulimme sitten perässä”, Nina Jylhä kertoo. 

Rekolan omakotitaloalueella kukin on järjestänyt verkkoyhteytensä omalla tavallaan. Jylhän perheessä ne hoituivat aiemmin 4G-mobiiliverkossa, eikä valokuitua edes harkittu. 

“Tuohon lähelle on kyllä vedetty valokuitu, mutta koska se tulee kuitenkin kuparikaapelilla taloon, en innostunut siitä. 5G sen sijaan kiinnosti heti”, Petteri Jylhä kertoo.

5G-boksin asennus talon ulkoseinään sujui nopeasti, eikä vaatinut isompia muutoksia.

Elisan 5G Kotinetti Vantaalla

Enää ei kodin verkossa ole ahdasta

Erityisesti Jylhän perheen lapset Jasmin ja Jimi innostuivat 5G:stä, sillä verkkopelit tökkivät aiemmin kotiverkon ruuhkautuessa.

“Silloin, kun meillä oli 4G, pelit lagasivat välillä ja hahmot liikkuivat näytöllä nytkähdellen. Saatoin myös tippua kokonaan verkosta, jos oli ruuhkaa”, Jasmin kertoo.

Kun vanhemmat katsoivat Netflixiä ja Jimi pelasi samaan aikaan verkossa, Jasmin siirtyi usein itse suosiolla käyttämään oman kännykän verkkoa.

Elisan 5G Kotinetti Vantaalla
Jasmin ja Jimi Jylhä pelaavat aktiivisesti verkossa.

Lähihoitajaksi valmistunut Jasmin pelaa muun muassa League of Legendsia ja Overwatchia kavereidensa kanssa verkossa. Logistiikkaa opiskeleva pikkuveli Jimi puolestaan pelaa League of Legendsin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six: Siegea.

“Olin jo aiemmin kuullut, että 5G on tulossa tänne. Kun 5G-boksi oli asennettu meille, lähetin kavereille kuvan latausnopeudesta. Nopeus oli parhaimmillaan 850 Mbit/s. Herättihän se ihmetystä, sillä monilla suurimmatkin nopeudet ovat olleet 200 Mbit/s”, Jimi sanoo.

Molemmat ovat pelanneet pelejä pienestä asti. Se on yhä tärkeä osa kaverien kanssa olemista. Jasmin on töissä päiväkodissa ja siellä lapset usein kertovat omista peleistään hänelle. He ovat innoissaan, kun “hoitotäti” tajuaa oikeasti, mistä pelaamisessa on kyse.

Kaikki laitteet pysyvät nyt verkossa

Jylhän perheessä on kaksi älytelevisiota, useita pleikkareita, kännyköitä, tabletteja ja tietokoneita, joten verkossa tarvitaan kaistaa, kun kaikki ovat paikalla. 5G ratkaisi tämän ruuhkautumisen ongelman. 

“Hankin viime vuonna 55-tuumaisen 4K-television. Siitä on kiva katsoa yhdessä vaimon kanssa elokuvia suoratoistopalveluista. Enää ei lapsetkaan valita tippuvansa netistä, siksi että me vaikka katsomme elokuvia samaan aikaan. Kaistaa ja nopeutta riittää kaikille”, Petteri Jylhä sanoo.

Petteri Jylhän mukaan heillä on langattoman sisäverkon tukiasemat talon molemmissa kerroksissa. Se takaa hyvän kuuluvuuden koko talossa. Signaali kulkee langattomasti talon sisällä ja käyttö on vaivatonta. 5G-tukiasema on lähellä ja masto näkyy ikkunasta. Elisan 5G-verkko onkin jo kattava, minkä vuoksi 5G Kotinetti on mahdollista hankkia yhä useampaan kotiin. Tulevaisuudessa itsenäinen 5G mahdollistaa myös verkon viipaloinnin. Tämä taas pienentää pelaamisen viivettä entisestään.

Tutustu 5G Kotinettiin ja tarkista sen saatavuus kotiisi

Lue lisää

5G Kotinetti ratkaisi turkulaisen perheen verkko-ongelmat 

Paulin pelivideot tutustui Elisan Huoleton 5G -liittymään

Itsenäinen 5G on täällä – tarjolla vakaampi ja viiveettömämpi netti