Tampereen raitiotiehanke - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Tampereen raitiotiehanke

Tampereen kaupunki rakentaa Tampereelle raitiotien. Rakentaminen käynnistyi keväällä 2017 ja jatkuu ainakin vuoteen 2021.

Raitiotiehanke vaikuttaa Elisan kiinteän verkon yhteyksiin ja rakentamisen yhteydessä joudumme siirtämään tai korvaamaan merkittävän määrän kupariverkon kaapeleita raitiotien vaikutusalueella.

Kupariverkon muutoksilla on vaikutuksia asiakkaiden liittymiin sekä palveluihin. Muutoksen yhteydessä Elisan asiakkaille tulee tarjolle entistä laadukkaampia ja nopeampia yhteyksiä, samassa yhteydessä joidenkin palveluiden tarjonta päättyy kupariverkon poistuessa.

Lue hankkesta tarkemmin Raitiotieallianssin sivuilta.

Kiinteän verkon laajakaistaliittymä

Kupariverkon purkamisen yhteydessä Elisa pyrkii korvaamaan olemassa olevat kiinteän verkon laajakaistaliittymät hyödyntäen nopean laajakaistan tekniikoita (VDSL2-, Ethernet- ja kaapelimodeemi). Uudemmat tekniikat tarjoavat suurempia nopeuksia sekä toimivuudeltaan luotettavamman yhteyden. Tekniikan vaihto alueella aiheuttaa liittymässä lyhyen katkoksen (arviolta 1-2 tuntia).

Tekniikan vaihdoksella ei ole vaikutusta nykyisen sopimuksen hintaan tai määräaikaisuuteen, muutos voi kuitenkin vaatia modeemin vaihtoa. Mikäli uusi modeemi tarvitaan, toimittaa Elisa sen asiakkaille ennen yliheiton ajankohtaa.

Tekniikan vaihdon yhteydessä liittymän nopeus voi nousta. Liittymän nopeus ja tarjolle tulevat uudet nopeudet riippuvat liittymän toteutustekniikasta. Tiedotamme asiakkaita yliheitosta, yliheiton ajankohdasta, mahdollisesta uudesta yhteysnopeudesta sekä mahdollisen uuden modeemin toimituksesta lähempänä tekniikan vaihtoa.

Kaapelitelevisio

Hankkeella ja siitä johtuvasta olemassa olevan verkon osittaisesta purkamisesta Tampereen alueella, ei ole vaikutusta kaapelitelevisioverkkoon tai sen palveluihin. Tekniikan vaihto saattaa kuitenkin näkyä lyhyenä käyttökatkoksena. Katkoksesta tiedotetaan asiakkaita tarvittaessa erikseen.

Lankapuhelinliittymät

Hankkeella ja siitä johtuvasta olemassa olevan kupariverkon osittaisesta purkamisesta Tampereen alueella, on vaikutuksia pienen asiakasmäärän lankapuhelinliittymiin. Tiedotamme mahdollisista muutoksista lankapuhelinliittymiin asiakaskohtaisesti hyvissä ajoin. Lankapuhelinverkon purkamisella on vaikutusta lankapuhelinliittymää käyttävien laitteiden (esim. turvapuhelin, hälytysjärjestelmä) toimintaan.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Laskutus - Liittymämuutokset - Häiriöilmoitukset

Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme auttaa sinua.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!